Întâlnire a Primăriei Municipiului Giurgiu cu operatorul S.C. Apa Service şi firmele contractate în cadrul proiectului cu finanţare europeană

Întâlnire a Primăriei Municipiului Giurgiu cu operatorul S.C. Apa Service şi firmele contractate în cadrul proiectului cu finanţare europeană

Luni, 26 noiembrie 2012, după întâlnirea cu Wirom Gas S.A. şi firmele autorizate să execute reţele şi instalaţii de gaze naturale, conducerea Primăriei Municipiului Giurgiu a avut o întrevedere şi cu directorul S.C. Apa Service S.A. Giurgiu, Violeta Năiţă, împreună cu reprezentanţii firmelor contractate în cadrul proiectului european de reabilitare şi extindere a sistemelor de alimentare au apă şi canalizare. Scopul întâlnirii l-a constituit semnalarea unor aspecte legate de modul în care acestea îşi respectă obligaţiile prevăzute în contracte.

Principala problemă adusă în atenţia celor convocaţi a fost cea a refacerii carosabilului în urma introducerii reţelelor. S-a observat că în multe cazuri firmele subcontractate nu au respectat condiţiile prevăzute în caietele de sarcini şi prevederile standardelor şi ale normelor în vigoare. S-a constatat că pe multe străzi, cum ar fi Sloboziei, Gloriei sau Negru Vodă, betonul s-a măcinat la scurt timp după ce a fost turnat, iar asfaltul s-a tasat din cauza infiltraţiilor. În consecinţă, primarul Nicolae Barbu a solicitat din partea acestora un control mai strict asupra firmelor cărora le-au subcontractat aceste lucrări, verificând în special calitatea materialelor folosite. Totodată, a solicitat celor convocaţi ca până la 31 decembrie să realizeze inventarierea tuturor străzilor unde reparaţiile la carosabil şi trotuare nu corespund standardelor de calitate şi să le remedieze, întrucât din luna ianuarie a anului viitor municipalitatea va verifica prin intermediul unei echipe de experţi toate aceste lucrări, iar cele găsite neconforme vor trebui refăcute.

O altă nemulţumire a municipalităţii a fost legată de disconfortul creat de acoperirea cu pământ a şanţurilor săpate pentru introducerea conductelor de apă şi canalizare, în sezonul uscat traficul maşinilor favorizând ridicarea prafului, iar în cel cu precipitaţii, formarea şi împrăştierea noroiului în tot oraşul. Primarul Nicolae Barbu a sugerat ca, în loc de pământ, aceste şanţuri să fie acoperite cu balast sau piatră spartă.

Şi acestor societăţi li s-a solicitat să nu mai depoziteze la întâmplare pământul şi molozul rezultate în urma săpăturilor şi a închiderii lucrărilor, precizându-li-se noua locaţie pentru depozitare – Platforma I a fostului Combinat Chimic.

Directorul Violeta Năiţă a prezentat conducerii municipalităţii problemele cu care se confruntă în derularea proiectului, precizând totodată că vor fi luate măsuri pentru rezolvarea neregulilor semnalate.

Ultima modificare: 26.11.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu este alături de tinerii seropozitivi din Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.